Magyar Kendo, Iaido és Jodo
Szövetség

Bp. 1073. Dob utca 80. I./12.
mobil: +36 20 460 2565
tel./fax: +36 1 342 0034
e-mail: office@kendo.hu

Hissho magazin

Juunanshin Jodo és Tanjo szeminárium

Idén október 12-13-án immár ötödik alkalomal került megrendezésre a Juunanshin Egyesület őszi Jodo és Tanjo szemináriuma, ezúttal is Sopronban. Az eseményt, mint eddig minden évben, idén is Patrik Demuynck sensei (6.dan Renshi Jodo) vezetett.

A hétvégi tábor első délelőttjét a ZNKR Jodo kihonok egyéni és páros gyakorlásával töltöttük. Délután pedig a ZNKR jodo katák első tíz formáját gyakoroltuk váltott formában. A senseinek a gyakorlás közben mindenki örömére volt ideje mindenki technikáján személyesen javítani és egyéni iránymutatást adni. Este a kis csapat sayonara partin vett részt, ahol kötetlen baráti beszélgetés és élménybeszámoló volt, többek között a nemrég lezajlott Jodo Európa Bajnokságról is.

A második nap délelőttjén, folytattuk a még nem gyakorolt két ZNKR katával. A délutáni edzés teljes egészében a Tanjora (rövidbot vívás) volt szánva. Mivel már az alapokat elsajátítottuk az előző években, a sensei további tanításokkal látott el minket, így elmélyedhettünk a rövidbot technikák részleteibe.

(Szabó Zsolt, Juunanshin)